ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ

Καθημερινή αναχώρηση στις 9:00 π.μ. από́ τον κόλπο Περιγιάλι για το μαγευτικό́ νησί του Κάλαμου.

Σας καλωσορίζουμε με κεράσματα, ενώ ο καπετάνιος και το πλήρωμα σας ξεναγούν στο σκάφος επισημαίνοντας τις απαραίτητες οδηγίες ασφάλειας και υγιεινής. 

Η κρουαζιέρα μας αρχίζει! Περιπλέοντας το νησάκι του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη κατευθυνόμαστε προς το Σκορπιό. Απολαμβάνουμε τα σμαραγδένια νερά του Ιονίου σε όλη τη διαδρομή αφήνοντας πίσω μας τις έγνοιες της καθημερινής ζωής. Μετά από μισή ώρα περνούμε ανάμεσα από το Σκορπιό και τη νησίδα Σκορπίδι και συνεχίζουμε.

Πλέουμε προς το στενό ανάμεσα στη Λευκάδα και το Μεγανήσι και φτάνουμε στο νησάκι Θηλιά, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά και να χαρείτε την ηλιοθεραπεία.

Επιστρέφουμε στο σκάφος και αναχωρούμε για την επόμενη στάση μας. 

Οι αντανακλάσεις του ήλιου στο νερό μαζί με τις φωνές των γλάρων δημιουργούν ένα μαγικό σκηνικό.

Κατευθυνόμαστε προς τη νότια ακτή του Μεγανησίου και πλέουμε πλάι στην ξακουστή σπηλιά του Παπανικολή. Φτάνουμε σε έναν κόλπο με ήρεμα νερά στο νησάκι Φορμικούλα, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε, ενώ το πλήρωμα ετοιμάζει το τραπέζι για το πρώτο σερβίρισμα. Ελληνικοί μεζέδες με τσίπουρο και τοπικό κρασί VERTZAMO θα σας περιμένουν να τα απολαύσετε μόλις βγείτε από το νερό. Αυθεντικά ελληνικά πιάτα από φρέσκα τοπικά προϊόντα φτιαγμένα με παραδοσιακές συνταγές θα σας δελεάσουν να τα γευτείτε.

Επιστρέφουμε στο σκάφος και πλέουμε προς τον Κάλαμο. Φτάνουμε στον κόλπο Πόρτο Λεόνε, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε στα μαγευτικά νερά του.

Το τελευταίο αγκυροβόλι μας είναι στην παραλία Ασπρογυάλη, μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Θα κολυμπήσετε σε σμαραγδένια νερά, ήρεμα και χαλαρά, μακριά από την πολυκοσμία. Το πλήρωμα θα σερβίρει το κύριο γεύμα που περιλαμβάνει θαλασσινά με ζυμαρικά και σαλάτες μαζί με το τοπικό κρασί VERTZAMO, με επιδόρπιο από γλυκά και φρούτα, υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής.

Κατά την επιστροφή μας στο Περιγιάλι, εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, ανοίγουμε τα πανιά και χαιρόμαστε την ιστιοπλοΐα στο απόλυτο γαλάζιο της θάλασσας με την πνοή του ανέμου.

Αποβιβαζόμαστε στο Περιγιάλι στις 7:00 μ.μ. περίπου.

Image
Edit Page