ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ

Καθημερινή αναχώρηση στις 10:00 π.μ. από́ τον κόλπο Περιγιάλι για το μαγευτικό́ νησί του Κάλαμου.

Σας καλωσορίζουμε με καφέ και τοπικά κεράσματα ενώ καπετάνιος και το πλήρωμά σας ξεναγεί στο σκάφος και σας δίνονται οι οδηγίες ασφάλειας και υγιεινής.

Η κρουαζιέρα μας αρχίζει! Περιπλέοντας το νησάκι του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη κατευθυνόμαστε προς το Σκορπιό. Απολαμβάνουμε τα σμαραγδένια νερά του Ιονίου σε όλη τη διαδρομή αφήνοντας πίσω μας τις έγνοιες της καθημερινής ζωής. Μετά από μισή ώρα περνούμε ανάμεσα από το Σκορπιό και τη νησίδα Σκορπίδι και συνεχίζουμε.

Πλέουμε προς το φάρο Ελιά του Μεγανησίου. Οι αντανακλάσεις του ήλιου στο νερό μαζί με τις φωνές των γλάρων δημιουργούν ένα μαγικό σκηνικό. Αγκυροβολούμαι στον κόλπο, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά και να χαρείτε την ηλιοθεραπεία, ενώ το πλήρωμα μας ετοιμάζει το τραπέζι για το πρώτο σερβίρισμα. Ελληνικοί μεζέδες με συνοδεία τσίπουρου θα σας περιμένουν να τα απολαύσετε μόλις βγείτε από το νερό. Αυθεντικά ελληνικά πιάτα από φρέσκα τοπικά προϊόντα σύμφωνα με παραδοσιακές συνταγές θα σας δελεάσουν να τα γευτείτε.

Αναχωρούμε με προορισμού τον Κάλαμο. Εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες ανοίγουμε τα πανιά και χαιρόμαστε ιστιοπλοΐα στο απόλυτο γαλάζιο της θάλασσας με την πνοή του ανέμου. Φτάνουμε στον Κάλαμο και σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού θα κολυμπήσετε σε σμαραγδένια νερά ήρεμα και χαλαρά μακριά από την πολυκοσμία. Το πλήρωμα θα σερβίρει το κύριο γεύμα που περιλαμβάνει θαλασσινά με ζυμαρικά και σαλάτες μαζί με το τοπικό κρασί VERTZAMO  υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής. Το επιδόρπιο από γλυκά και φρούτα σερβίρετέ εν πλω κατά την επιστροφή μας στο Περιγιάλι όπου αποβιβαζόμαστε στις 6:00 μ.μ. περίπου.

 

Image
Edit Page