ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙ

Καθημερινή αναχώρηση στις 10:00 π.μ. από τον κόλπο Περιγιάλι για το μαγευτικό Μεγανήσι.

Σας καλωσορίζουμε με κεράσματα, ενώ ο καπετάνιος και το πλήρωμα σας ξεναγούν στο σκάφος επισημαίνοντας τις απαραίτητες οδηγίες ασφάλειας και υγιεινής.

Η κρουαζιέρα μας αρχίζει! Περιπλέοντας το νησάκι του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη κατευθυνόμαστε προς το Σκορπιό. Απολαμβάνουμε τα σμαραγδένια νερά του Ιονίου σε όλη τη διαδρομή αφήνοντας πίσω μας τις έγνοιες της καθημερινής ζωής. Μετά από μισή ώρα περνούμε ανάμεσα από το Σκορπιό και τη νησίδα Σκορπίδι και συνεχίζουμε.

Πλέουμε προς το στενό ανάμεσα στη Λευκάδα και το Μεγανήσι και φτάνουμε στο καταπράσινο νησάκι Θηλιά, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε στα γαλαζοπράσινα νερά και να χαρείτε την ηλιοθεραπεία.

Image

Επιστρέφουμε στο σκάφος και αναχωρούμε για την επόμενη στάση μας. Κατευθυνόμαστε προς τη νότια ακτή του Μεγανησίου και πλέουμε πλάι στην ξακουστή σπηλιά του Παπανικολή. Φτάνουμε σε έναν κόλπο με ήρεμα νερά όπου μπορείτε να κολυμπήσετε, ενώ το πλήρωμα ετοιμάζει το τραπέζι για το πρώτο σερβίρισμα. Ελληνικοί μεζέδες με τσίπουρο και τοπικό κρασί VERTZAMO θα σας περιμένουν να τα απολαύσετε μόλις βγείτε από το νερό. Αυθεντικά ελληνικά πιάτα από φρέσκα τοπικά προϊόντα φτιαγμένα με παραδοσιακές συνταγές θα σας δελεάσουν να τα γευτείτε.

Η επόμενη στάση μας για μια βουτιά είναι στα πεντακάθαρα νερά του μαγευτικού κόλπου Σβούρνα.

Αναχωρούμε με προορισμό το φάρο Ελιά του Μεγανησίου. Οι αντανακλάσεις του ήλιου στο νερό δημιουργούν ένα μαγικό σκηνικό.

Φτάνουμε στην παραλία Ελιά και σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες θα κολυμπήσετε σε σμαραγδένια νερά, ήρεμα και χαλαρά, μακριά από την πολυκοσμία.

Το πλήρωμα θα σερβίρει το κύριο γεύμα που περιλαμβάνει θαλασσινά με ζυμαρικά και σαλάτες μαζί με το τοπικό κρασί VERTZAMO, με επιδόρπιο από γλυκά και φρούτα, υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής.

Κατά την επιστροφή μας στο Περιγιάλι, εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες ανοίγουμε τα πανιά και χαιρόμαστε την ιστιοπλοΐα στο απόλυτο γαλάζιο της θάλασσας με την πνοή του ανέμου.

Αποβιβαζόμαστε στο Περιγιάλι στις 6:00 μ.μ. περίπου.

Image
Edit Page