ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ

Καθημερινή αναχώρηση στις 10.00 πμ από τον κόλπο Περιγιάλι για τα μαγευτικά Πριγκηπόνησα της Λευκάδας.

Σας καλωσορίζουμε με καφέ και τοπικά εδέσματα ενώ ο καπετάνιος και το πλήρωμα σας ξεναγεί στο σκάφος και σας δίνονται οδηγίες ασφάλειας και υγιεινής.

Η κρουαζιέρα μας αρχίζει! Περιπλέοντας το νησάκι του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, κατευθυνόμαστε προς το Σκορπιό. Απολαμβάνουμε τα σμαραγδένια νερά του Ιονίου σε όλη τη διαδρομή αφήνοντας πίσω τις έγνοιες της καθημερινής ζωής. Μετά από μισή ώρα περνάμε ανάμεσα από το Σκορπιό και τη νησίδα Σκορπίδι και συνεχίζουμε. 

Πλέουμε προς το στενό ανάμεσα στη Λευκάδα και το Μεγανήσι, αφήνουμε πίσω μας  το νησάκι Θηλειά, κατευθυνόμαστε προς τη νότια ακτή του Μεγανησίου και φτάνουμε στην ξακουστή σπηλιά του Παπανικολή.

Το τοπίο είναι μαγικό καθώς οι αντικατοπτρισμοί του φωτός με τις φωνές των γλάρων δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό. Ρίχνουμε άγκυρα στον διπλανό κόλπο και μπαίνουμε με το βαρκάκι τε ντερ στην σπηλιά όπου μπορείτε να κολυμπήσετε στα μαγευτικά νερά.

Image

Επιστρέφουμε στο σκάφος και αναχωρούμε για την επόμενη στάση μας σε έναν κόλπο με ήρεμα νερά όπου μπορείτε να κολυμπήσετε ενώ το πλήρωμα ετοιμάζει το τραπέζι, για το πρώτο σερβίρισμα. Ελληνικοί μεζέδες με τσίπουρο και τοπικό κρασί VERTZAMO θα σας περιμένουν να τα απολαύσετε μόλις βγείτε από το νερό. Αυθεντικά ελληνικά πιάτα από φρέσκα τοπικά προϊόντα φτιαγμένα με παραδοσιακές συνταγές θα σας δελεάσουν να τα γευτείτε.

Ταξιδεύοντας προς το επόμενο προορισμό μας μπορούμε να απολαύσουμε ιστιοπλοΐα με την πνοή του ανέμου με ανοιχτά πανιά, εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Η επόμενη στάση μας για μια βουτιά, είναι στα πεντακάθαρα νερά κοντά στο φάρο Ελιά.

Το τελευταίο αγκυροβόλι μας είναι στο μεγαλύτερο  κόλπο του Μεγανησίου, τα Αμπελάκια, όπου μπορείτε να χαρείτε τα σμαραγδένια νερά. Το πλήρωμα θα σας σερβίρει το κύριο γεύμα που περιλαμβάνει θαλασσινά με ζυμαρικά και σαλάτες μαζί με το τοπικό κρασί VERTZAMO υπό τους ήχους ελληνική μουσικής. Το επιδόρπιο από γλυκά και φρούτα σερβίρετε  εν πλω κατά την επιστροφή μας στο Περιγιάλι όπου αποβιβαζόμαστε στις 18:00 περίπου.

Επιστροφή στο Περιγιάλι γύρω στις 18.00 το απόγευμα και αποβίβαση.

Image
Edit Page